Monday, March 14, 2011

ASAL, Kota Damansara


This is my first restaurant review.. Dari kurus sampai dah gemok macam ni, baru tergerak hati nak buat review.. Lagipon bila dah gemok ni, kalau tengok balik entry2 lama pasal food, boleh lah aku carik punca dari mana lebihan2 lemak ni datang.

Kitaorang tak bajet nak datang sini, pusing2 area Kota Damansara pas tu lalu kedai ni. semua kedai area ni kitaorang dah try. cuma yang ni kitaorang tak tergerak lagi nak masuk. Restaurant ni nama dia ASAL. Iranian food.Dia satu deret dengan Bank Islam, berdepan dengan restaurant Chee Chah.



Kat sini ada jual ISTAK. Rasa lebih kurang sama dengan Barbican. Banyak food dia yang bepeluh jugaklah nak sebut. Sebab kitaorang ni dulu bahasa arab pon dapat D, jadi kitaorang tanya owner tu mana recommended food untuk di try. So end up kitaorang amik 2 dishes ni :


Zereskh Polo with Chicken 
Nasik dia guna beras basmathi, so nasik dia panjang gile. Yang kuning tu dia masak dengan safron, sebab tu dia warna kuning. Yang maroon tu dried kismis. Ayam dia masak kari. Overall nasik dia biasa je.




Adas Polo 
Ni guna basmathi gak, tapi nasik dia sedap sebab masak sekali dengan daging. Yang topping tu daging cincang. ada kismis sket, carrot sket. tapi daging dia mmg terbaek.


Kitaorang tak ingat harga tapi overall semua sekali dalam RM60. Quite expensive untuk makan simple macam ni. Aku climax 2 kali je masa makan. Tapi for experience boleh lah..

2 comments:

  1. awak,
    sedapnye nasik daging dia! tp mahal lah, leh mkn 3 bulan skali je nie.. lg 2 bulan jom pegi balik :p

    ReplyDelete

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme